Over mij | Reviews

Lees hier de ervaringen van anderen


5 april  2016 -  Xandra | Meditatie

Judith biedt een mooie mix van serieuze aandacht en professionele (meditatie) begeleiding in combinatie met lichte en aardse humor. Mijn ervaring is dat iele zweverigheid transformeert in een krachtig ZIJN en ik geheel verkwikt na buiten stap, vol levenslust en energie.

Xandra


30 juli  2015 -  Klaas | Hulp bij nachtmerries  & slaapproblemen

Ik ben naar Judith gegaan omdat ik erg veel last had van nachtmerries en nachtangst. Dit was er al vanaf een jaar of zeven. Soms wel 3 keer per week en soms zelfs 3 keer per nacht. De nachtmerries en angstaanvallen gepaard met een gevoel alsof ik stikte, kwamen als ik ongeveer een uur lag te slapen. Ik heb hier van alles aan proberen te doen. Geobserveerd in het slaapcentrum, regressie en andere vormen.


Samen met Judith zijn we naar een vorm gaan kijken om deze nachtmerries en nachtangst te onderzoeken. Om eerst de oorzaak van de nachtmerries, nachtangst en het stikkende gevoel te achterhalen, hebben we een paar droomconsulten  en begeleide meditaties  gedaan.  Hierdoor kwam de oorzaak al gauw naar voren. Die heb ik toen snel op kunnen lossen via begeleide meditaties en wat oefeningen overdag. Tijdens één van de eerste ontspanningsoefeningen kreeg ik ook datzelfde stikkende gevoel op het moment dat ik in totale rust zou komen. Conclusie was dat de nachtangst en stikkende gevoel kwamen op het moment van de overgang naar complete ontspanning, zoals bij de overgang naar diepe slaap. Judith stelde voor om ontspanningsoefeningen te doen voor het slapen gaan. Dit werkt prima. Ik kan de indrukken en de stress van de dag niet voor het slapen kwijt en dan is de overgang naar complete rust te groot, waardoor het stikkende gevoel op komt zetten.


Ik ga nu 2 keer per maand naar Judith voor begeleidende meditaties. Eerst onderzochten we welke meditatie het best bij me past en deden verschillende technieken. Daarna heb ik mij de techniek die goed bij mij bleek te passen eigen gemaakt. Ik heb af en toe nog een nachtmerrie, maar ben er bijna vanaf. De nachtangstaanvallen en het stikkende gevoel zijn zo goed als verdwenen. Ik ben Judith hier erg dankbaar voor.


Klaas


30 augustus 2015 -  Harry | Counseling & hulp bij  slaapproblemen

Judith is oprecht geïnteresseerd in wie je bent en helpt om problemen op te lossen door zich te richten op mij als mens. Ze heeft mij geleerd gebeurtenissen waarover ik erg vermoeiende dromen had te leren begrijpen en een plek te geven, waardoor ik weer beter slaap en uitgeruster wakker word. Ook heeft ze mij geholpen door middel van counseling en meditatie mijn negatieve gedachten om te zetten in een meer positievere kijk op dingen en gebeurtenissen. Leren de focus te verleggen als dingen niet gaan zoals je zou willen, leren te relativeren. Judith is een integer en fijn persoon waarbij ik mij op mijn gemak voel.


Harry


31 maart  2015 -  Maria | Counseling

Begin 2013 stortte ik op mijn werk (Projectmedewerker in de zorgsector) totaal in en moest ik mij langdurig ziek melden, diagnose: ernstige burnout...mijn geest en lichaam waren totaal uitgeput, opgebrand en ik was nog maar 48... Tijdens mijn 1e gesprek met mijn huisarts bleek al snel dat ik meer hulp en ondersteuning hierbij nodig had dan zij mij kon bieden.. eenmaal thuis aangekomen van dat gesprek stuitte ik op een foldertje die al enige tijd met een magneetje aan mijn koelkast hing: de flyer van Innerdreamquest counseling, ik las hem door en besloot contact op te nemen voor een 1e gesprek met Judith en had besloten dat ik mijn gevoel (voor zover dat nog functioneerde) zou laten bepalen of dit de juiste weg was naar herstel....

De "klik" was er meteen, dit voelde goed, veilig en vertrouwd....iets wat voor mij nu erg belangrijk was om alles in alle eerlijkheid eruit te kunnen gooien wat ik al jaren had opgekropt en verdrongen, de reden van deze burnout, niet het vluchten in van alles (veel werken ed. ) was de oorzaak, maar het vluchten voor....       

Door Judith's zachtheid, empatisch- en luisterend vermogen en echtheid kwam ik los van alles wat ik mezelf al jaren had aangepraat en mij had laten aanpraten. De weg voor herstel en dus mezelf eindelijk eens mogen zijn, was ingezet...wat voelde dit bevrijd en lekker!


Wat mij het meeste van de counseling is bij gebleven en wat de "aanpak" van Judith zo bijzonder maakt is de echtheid, openheid en het dicht bij haarzelf blijven hierin. Geen ingewikkelde rationele, afgestudeerde theorieën en dito oefeningen, maar fijne gesprekken, interviews met mezelf, ontspannings- en ademhalingsoefeningen, eigen tijdlijn maken en fijne fiets-en wandeltochtjes in rustieke, natuurlijke omgeving...


Nu, 2 jaar later kan ik zeggen dat ik een mooie, maar zeker ook pittige persoonlijke reis heb meegemaakt met vele bergen en dalen, stormen en zonneschijn. Deze reis heeft mij bijzonder verrijkt als mens en dat Judith hier zeker een grote rol in heeft gespeeld, zonder te aanwezig te zijn geweest en te bepalen wat moet/goed voor mij is. Ik voel me vrij van het vele moeten al ontkom je daar in deze Westerse wereld niet geheel aan en luister nu goed naar mijn innerlijke stem en mijn lichaam en laat mij zoveel meer leiden door liefde(vooral voor mezelf) dan materie. Ik eis geen perfectionisme in alles en iedereen meer om mij heen, maar laat dingen zoveel makkelijker komen maar ook weer gaan, al blijft dat zowel een aandachtspunt als een valkuil, het willen vasthouden....


Pas nu durf ik echt te zeggen dat ik een gelukkig mens ben met al mijn onvolmaaktheden, ik accepteer dat niet alles perfect is en hoef te zijn en leef in het NU en laat mij leiden door wat zich aan mij aanbied zonder af te dwingen en volg een geheel eigen -voor mij nog-  onbewandeld pad waar ik zo af en toe mooie, leuke mensen en dingen tegenkom..... mooi toch hoe zo'n flyer op mijn koelkast al lang wist dat dit de weg was...ik hoefde het alleen maar te zien  :-)


Maria