Droomconsulten | Droomverklaring

Soms kan een mooie, bijzondere droom, een nare droom of nachtmerrie een diepe indruk achterlaten.

Misschien lukt het je niet de boodschap van je droom te achterhalen, terwijl deze duidelijk om je aandacht blijft vragen. Juist deze dromen bevatten vaak de meest waardevolle boodschappen die je kunnen helpen inzicht te krijgen in jezelf, je omstandigheden en de manier waarop je in het leven staat.


Dromen zijn beeldverhalen uit het onbewuste die ons d.m.v. symbolen en gevoelens helpen ervaringen te verwerken en een plek te geven. Door je in je dromen te verdiepen kunnen ze je helpen meer inzicht te krijgen in jouw leven en wat zich bij jou van binnen afspeelt. Droomverklaring kan op die manier bijvoorbeeld ook helpen helderheid te krijgen over onbewuste oorzaken van problemen waarvan je last ervaart. En het mooie is dat dromen (meestal) ook de oplossing van het probleem bevatten. Want zowel blokkades, valkuilen en angsten als innerlijke adviseurs, kwaliteiten en creatieve vermogens worden via onze dromen belicht.


Hoe werkt het?

Tijdens het consult werken we samen met jouw droom, om de boodschap die je droom je te vertellen heeft duidelijk te krijgen. Ik help je te werken met jouw eigen droombeelden, gevoelens en associaties en begeleid je bij het ervaren, waarderen en begrijpen van de droom. Elke droom kan meerdere betekenissen hebben en er kunnen verschillende technieken worden gebruikt om de verschillende lagen van betekenis te onthullen. Tijdens de sessie stem ik mij af op jouw proces en wat jij nodig hebt.


Krijg inzicht in jouw persoonlijke droomsymboliek

Je kunt ook meerdere consulten  komen volgen om te leren met je eigen dromen te werken. Ik help je dan inzicht te krijgen in jouw persoonlijke droomtaal. Je leert te werken met technieken van droom interpretatie om te ontdekken wat jouw dromen je te vertellen hebben. Het doel is dat je uiteindelijk zelfstandig met je dromen aan de slag kunt.


Lucide dromen

Wist je dat je je dromen bewust kan leren sturen? Dit word ‘lucide dromen’ genoemd. Hiervoor kan je ook bij mij terecht. Door middel van oefeningen overdag zal je je tijdens je dromen gaan herinneren dat je droomt. Dit wordt ook wel bewust dromen genoemd. In deze bewuste staat van dromen leer je zelf de regie te nemen over je droom. Je droom een positieve wending en zelfverkozen afloop te geven. Lucide dromen werkt o.a. zeer effectief bij het verminderen en laten verdwijnen van herhalingsdromen en nachtmerries, maar kan uiteraard ook voor andere doeleinden worden gebruikt. Bijvoorbeeld het ontdekken en ervaren van ultieme vrijheid in je droom, waar alles kan en mag.