Meditatie | Droomyoga


Wat is droomyoga precies?

Veel mensen hebben moeite met (in)slapen. De kwaliteit van de slaap is vaak onvoldoende. Meditatie is 'bewust niets doen' en dat is de beste manier om te slapen! Onthoud je daarbij je dromen, dan kun je met droomyoga de spanningen die daarin ervaren werden oplossen. We werken met oefeningen die de dag en nacht met elkaar verbinden. Droomyoga is leren helder bewust, 'lucide' te zijn, zowel overdag als tijdens het slapen en dromen.


Lucide dromen wordt ook wel helder  dromen of bewust dromen genoemd. Met de Lucide droom technieken leer je je dromen bewust te sturen. Door middel van oefeningen overdag zal je je tijdens je dromen gaan herinneren dat je droomt. Dit wordt ook wel bewust dromen genoemd. In deze bewuste staat van dromen leer je zelf de regie te nemen over je droom. Je droom een positieve wending en zelfverkozen afloop te geven. Lucide dromen werkt o.a. zeer effectief bij het verminderen en laten verdwijnen van herhalingsdromen en nachtmerries, maar kan uiteraard ook voor andere doeleinden worden gebruikt. Bijvoorbeeld het ontdekken en ervaren van ultieme vrijheid in je droom, waar alles kan en mag.


Waarom je droom veranderen, controleren? Dat is een hele goede vraag. Zeker niet altijd doen, dat is 1. Omdat de wijsheid van het leven zelf de droom schept. Alleen ego met zijn angsten schept ook mee en dan kan lucide zijn dit herkennen en wonderwel oplossen. En dus een doel verwezenlijken waar je hart naar uit gaat en waar je blij van wordt. Precies zoals overdag, alleen nu heb je het wonder van de droomwereld met zijn eigen mogelijkheden.


In het filmpje hiernaast  geeft Tenzin Wangyal uitleg  over

Droomyoga. Om ons te helpen dieper bewust te worden

van onszelf, stilte, openheid en eenheid te ervaren.

Zowel overdag als nachts tijdens slapen en dromen.Via deze link kan je alvast kennis maken/ beginnen met  2 droomyoga dag oefeningen:     

http://michielslegten.nl/tibetaanseyoga/


Via Michiel Slegten ben ik in contact gekomen met de droomyoga. Vanuit mijn ervaring met lucide dromen en zijn ervaring met de dagbeoefening hebben wij samen van 2014 tot 2017 de Droomyoga oefengroep Zwolle begeleid. Omdat er andere inspiraties op zijn levenspad waren gekomen die om zijn aandacht vroegen, is Michiel voor nu gestopt met de Droomyogagroep. Het was een enorme verijking met hem samen te werken, met elkaar uit te wisselen en van elkaar te leren. Omdat het mij eigen is meerdere diciplines toe te passen vanuit verschillende stromingen, heeft mijn benadering en werkwijze een eclectische inslag, waarin de Droomyogabeoefening als waardevolle lijdraad en aanvulling aan bod blijft komen.


Michiel Slegten: 'Mijn inspiratie voor de droomyoga groep is te lerenbewust te worden tijdens slapen en dromen. Vanaf 1995 beoefen ik de Dzogchen teaching uit Tibet. Die me bewust gemaakt heeft overdag, nu is het tijd voor de nacht. Bij Tenzin Wangyal en zijn leraar heb ik lessen gevolgd. Ik werk als leraar natuurlijke meditatie en bewustzijnstherapeut.'   Website: http://michielslegten.nl/droomyoga/ & www.natuurlijkemeditatie.nl
Boeken Links

De werkelijkheid van slapen en dromen (Binnenkort in herdruk voor 19,50 euro.)

De deur naar innerlijke vrijheid + cd - 19,50 euro

Leven en sterven als een droom - 15,50 euro

Lucid Draming - Gatway to the Inner Self - Robert Waggoner - 16,99 euro

Rusten aan de bron - de realisatie van natuurlijk bewustzijn - Michiel Slegten - 15 euro

Online kwartaalblad - Lucid Dreaming Experience - gratis na aanmelding.Links

Facebook Michiel

Facebook Judith

Lucide Droomforum

Website Tenzin Wangyal NL

Video's Droomyoga Tenzin Wangyal

Nog meer droomyoga video's

Video's Lucide dromen en Zelfrealisatie