Activiteiten | Agenda

Innersight's activiteiten, zoals lezingen, cursussen en workshops.

Op dit moment staat op de agenda:

 

 

Steunpunt Mantelzorg Zwolle; Mantelzorgsalon: Workshop 'Ontspannen doe je zo!'

Woensdag 14 november van 10.00 tot 12.00 uur

 

Op woensdag 14 november organiseerd Zwolle Doet van 10.00 – 12.00 uur een bijeenkomst voor mantelzorgers uit diverse culturen: Ontmoet mantelzorgers uit diverse culturen met wereld hapjes. Onder het genot van heerlijke koffie, thee en lekkernijen uit diverse culturen, kunt u lotgenoten ontmoeten. Daarnaast is er gelegenheid voor informatie uit wisselen en kunt u deelnemen aan korte workshops.

 

Voel je welkom om aan te sluiten bij mijn workshop 'Ontspannen doe je zo!'

Begeleidt door Judith Egberts, Counseling praktijk www.innersight.nl

 

Mediteren is niet alleen ontspannend… maar versterkt ook je bewustzijn, gezondheid, flexibiliteit, geheugen en concentratie. In de huidige prestatiegerichte maatschappij waarin we leven, zijn mensen geneigd steeds hogere en strengere eisen aan zichzelf te stellen. Hierdoor vergeten we wel eens de rust te nemen die we nodig hebben om in verbinding met onszelf te blijven. Talloze wetenschappelijk onderzoeken tonen aan dat mediteren ook het fysieke genezingsproces effectief kan ondersteunen. Meer energie, lagere bloeddruk, cholesterol, spierspanning, hartslag, stressvermindering en een betere ademhaling zijn de voordelen die mediteren je brengt. Slechte slapers zijn vaak zowel overdag als voor het naar bed gaan gespannen. Ontspanningsoefeningen helpt je spieren te ontspannen en het denken te vertragen. Doordat lichaam en geest tot diepe ontspanning komen, helpen ontspanningsoefeningen je beter te slapen en uitgerust wakker worden. Kortom, regelmatig ontspannen helpt spanningen op te lossen en balans te vinden tussen lichaam en geest.

 

Tijdens deze workshop leer je vanuit 'moeiteloze' ontspanning meer flexibiliteit, rust en helderheid te ervaren, zowel in jezelf als in relatie met je omgeving. Als je vaker mediteert word je stress bestendiger en gaat ontspannen steeds makkelijker. Een waardevol cadeautje voor jezelf!

 

Datum: Woensdag 14 november van 10.00 tot 12.00 uur (De tijd van de workshop Ontspannen doe je zo wordt later bekend, deze duurt 45 minuten.)

Waar: Burgemeester Drijbersingel 11, 8021 DA, Zwolle

Door wie: Judith Egberts www.innersight.nl i.s.m. Zwolle Doet; Steunpunt Mantelzorg Zwolle

Kosten: Gratis!

Droomwerkgroep Zwolle: Droomwerk, droomyoga, meditatie bewustwording en ontspanning

Om de week op donderdagavond komen we bij elkaar van 19.30 tot 21.30 uur

 

Voor wie: De Droomwerkgroep Zwolle is toegankelijk voor zowel ervaren als onervaren mensen die zich willen verdiepen in Droomwerk, meditatie, bewustwording en ontspanning. Veel mensen ervaren overmatige stress overdag en/ of hebben moeite met (in)slapen. De kwaliteit van de slaap is dan vaak onvoldoende. Een slechte nachtrust veroorzaakt spanningen overdag en visa versa, waardoor er al gauw een vicieuze cirkel kan ontstaan. Droomyoga, droomwerk en meditatie helpt de dag en nacht met elkaar met elkaar te verbinden, in balans te brengen en spanningen die hierin werden ervaren ‘moeiteloos’ op te lossen. Natuurlijk is het ook als je geen spanningen ervaart, heerlijk ontspannen en een meerwaarde om mee te doen! Dromen vormen een waardevol kompas naar zelfbewustzijn, transformatie en zelfverwezenlijking. Ze helpen je de relatie met je innerlijke zelf te versterken en te ervaren wie je in wezen bent. Meer informatie over Droomwerkgroep Zwolle vind je hier: Innersight.nl/droomwerkgroep

 

Kennismaken: Om de week op donderdagavond komen we bij elkaar van 19.30 tot 21.30 uur

Wil je graag kennis maken met de Droomwerkgroep Zwolle om te ervaren of het iets voor je is?

Je bent welkom om je aan te melden via counseling@innersight.nl

 

Begeleiding: Judith Egberts

Data: Do 21 dec., za 23 dec. 2017 (meditatiewandeling), do 11 jan. en 25 jan. 2018 van 19.30 tot 22.00 uur

Locatie: Ossenmarkt 112, Zwolle

Aanmelding: Via counseling@innersight.nl of tel: 06-47002375

Kosten: Vrije bijdrage (richtlijn 10,-)